Besøk på Tabitasenteret

Besøk på TabitaSenteret!

I forrige uke var 16 unge fra Oslofjord Folkehøyskole på besøk på senteret vårt i Ogre. Det ble mye lek og morro. Bingo som ungdommene hadde med gjorde stor lykke. Dette hadde våre barn ikke vært med på før. Det ble danset og hoppet så gleden stor i taket og det var ikke så viktig at språket ikke var så perfekt. Våre barn gledet seg over norsk ungdom, og våre store ungdommer gledet seg over å steke vafler med barna, spille og danse med dem. De satte stor pris på å få besøke det flotte tilbudet barna i Ogre får fordi noen har støttet og fortsatt bidrar hver måned slik at barna har et trygt og godt sted å komme etter skoletid. Til meningsfull tid med voksne og andre jevnaldrende. Og det blir mer besøk. I påsken kommer 40 unge fra konformantgruppa i Skien Baptistkirke, og ungdommer som ellers ville vært på påskeleir i Norge. I år blir det tur til Ogre og TabitaSenteret. 40 unge skal jeg og min mann få være med å lede til aktiviteter, matlaging, gruppesamlinger, ungdomsmøter og en gjeng skal bli med ut til en gutt på 11 år som skal få nytt rom. Den gamle tapeten skal fjernes og erstattes, de gamle ødelagte møblene skal skiftes ut med nye og gutten skal få pult og ny seng. Den gamle sofaen vil bli byttet ut med en ny soveplass. Mor er ikke gammel, men syk. Hun må få alt for mye hjelp av 11 åringen. Da jeg tok med meg gutten på svømming sist sommer spurte jeg om det var noe han trengte, noe han ønsket seg. Han tenkte ikke lenge får han svarte: Hvis du vil kjøpe noe i butikken ville jeg bli veldig glad hvis du kunne kjøpe en ny nattkjole til mamma. Den gamle er så full av hull. Det ble nattkjole og mor ble rørt til tårer over guttens omsorg. Ungdommen fra Skien har samlet inn flasker, hatt lotteri og jobbet med andre ting som har gitt midler slik at guttten kan få denne oppmuntringen av barn som hjelper barn. Fordi han rett og slett fortjener det. En mann som var med meg til Ogre i januar stakk til meg flere pengesedler i Euro og spurte om jeg kunne skaffe denne gutten og hans søster ny seng å sove i. Nå skal det bli. Når du leser dette er rommet ferdig. Gled deg med de glade. Mange familier skal besøkes og matposer deles ut. Fasaden på garasjene utenfor TabitaSenteret skal få en ansiktsløftning også i løpet av disse dagene ungdommene er i byen.

Årsmøtet i Noge blir på Tjøme hotell 22. April klokken 12.00 Si fra til Solveig Bergsland på 90184791 hvis du tenker deg dit.


Posted

in

by

Tags: