Snart er det jul

Snart er det jul!

Vi ligger alltid litt foran for å være forberedt på den store julehøytiden. Noen barn fra Estland og Latvia har skaffet seg gode kontakter i Norge. Noen har sett dem, og vil invitere dem inn i sin julefeiring. Billetter er bestilt og det er forventninger på begge sider. Tidligere år hadde vi inn til 19 barn som ble hentet fra Tallinn til julefeiring. Men den store jobben det er å organisere dette har jeg ikke lenger, derfor er jeg veldig glad for barn som har støttefamilier som ordner det praktiske.

I løpet av 25 år som NOGE har rettet søkelys på barn og fattige familier har antall hjelpetrengende øket veldig. Nå har vi 200 barn som kommer fast til prosjeltene våre pluss familiene som trenger hjelp der ute hvor de bor. Både i Peeteli og på TabitaSenteret kommer mødre med sine historier. Mye vold og rus i hjemmene, mødrene trenger trøst og håp. Og ikke minst en måte å komme seg ut fra et voldelig forhold. Det er også viktig for barna som går oppi dette.

Det siste halve året har mange ukrainske barn funnet veien til våre barnetilbud via klesutdeling og matstøtte. På TabitaSenteret vårt har vi en dame som kommer hver dag og rydder og vasker. Denne kvinnen kom som flykting fra krigen i Ukraina. Huset hennes er bombet og hun søker ly i Ogre. Vi er glad for at hun kan hjelpe oss, og vi kan gi henne mat og klær. Vi har fått en støttepartner bare for ukrainske flyktninger nå i det siste. Jeg ønsker med dette brevet at du skal glede deg sammen med oss over alle de som hver dag får støtte og hjelp i en vanskelig hverdag fordi du og andre støtter.

Vi har satt igang salg av julematposekort. For 200 kroner fyller vi en matpose til en familie slik at de kan få en smak av jul de også. Og juleselskaper blir det både før og etter juledagene. I Januar planlegges det i disse dager en stor aksjon i Ogre med samarbeidspartnere fra SAS Julefly. Vi at du alltid kan kontakte oss i foreningen på mail eller på telefon for mer informasjon.

Glad November måned til deg i dine daglige gjøremål. Takk for din hjelp og støtte.


Posted

in

by

Tags: