Nyhetsbrev mai

Frihetens måned. Vi har både arbeidernes fridag 1. mai, frigjøringsdagen 8. mai og nasjonaldagen 17.mai. Vi har grunn til å feire og glede oss sammen i landet vårt. Noen ganger spør jeg meg selv om vi tar vår frihet som en selvfølge? Vi har grunn til å se oss tilbake i historien og oppdage at det var noen som kjempet for denne freden. Som ofret seg i kampen for at vi skulle ha denne freden vi har i landet vårt nå. 
Jeg valgte overskriften GODHET i dette månedsbrevet. Vi trenger godhet mer enn noen gang. TV bildene ryster oss og våre hverdager bombarderes med det motsatte av godhet. Men vi vil fortsette og spre godhet fra Norge til våre barn i Estland og Latvia. Daglig hører jeg hvordan de ukrainske flyktningene strømmer over grensene til begge våre land. Der blir de tatt i mot på beste måte landet kan. Og vi som forening blir indirekte involvert i og med våre destinasjoner velger å vise godhet på mottak i deres nærmiljø. Mat får flyktningene på sentrene der de oppholder seg. Men vi har sendt mye klær til mødre og barn som i disse dager deles ut til de som kom med bare det de stod og gikk i. Jeg var selv på tre av sentrene i Ogre og det var sterke møter og sterke historier. De var utrolig takknemlig for godheten de ble vist. 
Idag reiser jeg til Latvia igjen fordi jeg bryr meg. Lønnen jeg mottok fra Sandnes baptistkirke opphørte etter 7 år, så nå er jeg arbeidsledig. Men det er mye å gjøre med planlegging. I juni reiser jeg også til Ogre og deltar på leir der som Lions Norge har finansiert. 40 barn er invitert fra 7. til 13.6. Allerede 27.6 kommer 13 jenter fra Tallinn for å være her i Kilebygda i en uke. Her i Kilebygda hvor vi bor. I august kommer 6 gutter fra Tallinn for å fiske på ferieøya vår på Sula i en uke. Det er godt å vise godhet. Og det gjør du ved å støtte oss i foreningen trofast.

Takknemlig hilsen til deg med ønske om at du får oppleve mye godhet i frihetsmåneden mai! fra Solveig Bergsland

Takknemlig hilsen til deg fra 
Daglig leder i foreningen


Posted

in

by

Tags: