Nyhetsbrev april

Håp!
I disse dager famler jeg og søker etter lyspunkter. Jeg vil så gjerne se for meg en framtid for meg og mine, en framtid for Europa, ja for verden. Jeg ønsker fred. For alle mennesker. Ønsker at alle skal ha grunn til å glede seg til i morgen, til helgen, til ferien, til sommeren, ja slik kunne jeg bare fortsette. De dystre bildene fra TV skjermen vitner om alt annet enn fred og håp for en framtid. Det er skremmende for meg som voksen, og i samtale med lederne i våre to land forteller de om redde barn som ikke vil legge seg. Barn som ser opprustning mot grensen i Estland og barn som ser at de voksne på TV er bekymret. Det herjer mye frykt i hele Europa om dagen. I dag har jeg kjent på en setning som lyder slik. Gi ikke opp med å gjøre det gode.
Jeg ønsker å ikke gi meg over til frykten og bli handlingslammet, men heller starte å håpe på fredelige løsninger i konflikter og at land kan bli enig om å holde fred. Vi i Noge ønsker å invitere barn til Norge fra både Estland og Latvia i løpet av sommermånedene. Nå er det to år siden vi planla leirer for disse barna, men korona stoppet alt. Nå er tiden tenker jeg. Vi ønsker å samle inn midler slik at barna til ulike tidspunkt kan komme til Kilebygda her jeg bor, til Sula i Trøndelag der jeg og min mann har et lite feriested. Og så drømmer vi om at 20 barn fra TabitaSenteret i Ogre/Latvia kan få et sommeropphold på et leirsted i begynnelsen av Juni. Alt er i planlegging, så foreløpig er det på håp og drøm stadiet. 
Det meldes at sentrene våre nå er i full drift etter utallige nedstenginger da Baltikum har hatt lange og strenge regler for samvær. Men nå er det åpent. De må ikke få maten ut gjennom vinduet lenger på TabitaSenteret, men kan gå gjennom døren og sitte sammen rundt bordene. Stor glede!

Solveig Bergsland
Email: solveigbergsland1957@gmail.com
Telefon: 90184791


Posted

in

by

Tags: