Glede <3

Vi ønsker med denne månedens nyhetsbrev å informere kort om hva vi jobber med i Estland og Latvia.

I Peeteli hadde vi noen spennende dager da en av de voksne som er i nettverket ble smittet av covid 19. De beskriver det som om alt stoppet opp for både liten og stor. Hvor mange var blitt smittet. Det virket som om tiden stod stille. 49 barn og arbeidere måtte testes og så var det å vente på resultatet. Stillheten, tausheten og rolige stemmer. De gikk og undret seg. Er jeg smittet? Hva om jeg blit syk? Hvor syk? Har jeg smittet noen i klassen? Noen i min familie? Virkeligheten kom liksom veldig nær. Alvoret var å lese i alles blikk. Så kom resultatene, en etter en fikk vite at de var negativ. Noen prøvesvar lot vente på seg, men da den siste beskjeden kom om at alle var negative brøt jubelen ut. Og takknemligheten, det var som om de kunne begynne å håpe igjen på en framtid. Og det var forløsende for oss alle. Også vi her i Norge.
Men bare få dager senere stengte flere av skolene hvor våre barn går, og de største barna i andre klasser fikk beskjed fra skolens ledelse at de måtte studere hjemmefra fordi myndighetene i landet hadde skjerpet reglene igjen. Så da var vi tilbake til situasjonen i mars, da Peeteli dagsenter måtte ta imot små barn med sekken på ryggen allerede fra morgenen av. Og våre arbeidere måtte være reservelærere slik at barna skal få med seg det som kreves fra skolens side.

I Tallinn i Peeteli har vi barnehjemmet med 9 fastboende tenåringer og omlag 40 barn som kommer etter skoletid og får varm mat, leksehjelp og fritid i trygge rammer. Hver fredag samles de største tenåringene til ulike aktiviteter hvor hensikten også er å hjelpe i samfunnet. De besøker institusjoner og oppmuntrer med ulike bidrag. Peeteli har også utstrakt hjelp og støtte til familier.

I Saarde som ligger to timer fra Tallinn bygger vi nå opp et barne og ungdomsarbeid. Badet jeg skrev om i forrige brev er nå under full renovering. To store rom gjøres klart for aktiviteter etter skoletid for barn som bare har en forsørger og som sliter på ulikt vis.

Kjøkken ble ferdig her for et år siden og brukes nå til matlaging hver onsdag kveld. En gang pr mnd blir familier invitert til klesutdeling, møbler samt matposer. Vi sendte en stor trailer hit i sommer. Nå står en ny trailer for tur til Saarde.

I Ogre i Latvia er det igjen stenging av skoler, og vi kan bare ta inn to og to barn for leksehjelp, og barna får matposer ut gjennom vinduet.

Familier tar daglig kontakt med lederne på TabitaSenteret for bønn om hjelp og støtte. Jeg føler på stor lengsel etter å få besøke våre prosjekter igjen. Det er med stolhet jeg kommer på vegne av dere givere som gjør dette mulig! Med stor takk til deg!

Mitt ønske er å at du skal kjenne på følelsen av å delta på noe stort når du bidrar til vår forening. Flere hundre barn får en bedre hverdag ved at vi utrettelig står på for dem. Min mor sa stadig, “den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad”!

Vi kan ikke gjøre store ting. Bare små ting med stor kjærlighet!

Med ønske om glade dager til deg, fra Solveig Bergsland
Email: solveigbergsland1957@gmail.com – Tlf: 90184791


Posted

in

by

Tags: