Vil hjelpe flere!

For noen uker siden hadde jeg planlagt et besøk til vårt prosjekt i Latvia. I Ogre og på TabitaSenteret. Kvelden før jeg skulle dra, stengte Latvia sine grenser for nordmenn pga Korona. Jeg bråbestemte meg for å ta en liten uke i Estland i stedet. I Tallinn får jeg oppleve igjen å se vårt arbeid i Peeteli hvor barna bor eller kommer til dagsenteret og deltar i aktiviteter arbeiderne arrangerer. Det er så stort hver gang å se at det nytter. Høre historier der barn får hjelp. Jeg tilbringer også noen dager på landsbygda to timers kjøring fra Tallinn. Til Saarde for å se på barneaktiviteter vi støtter der. De har aktivitetskvelder mandag og onsdag. De hobby på programmet, spiser og samtaler rundt bordet i det nye kjøkkenet i den store bygningen. 8 barn lager refleks denne mandagen. En av jentene ser trist ut. Jeg spør om hun tenker på noe spesielt. “Pappa har tatt livet sitt” svarer hun. Og mange gjør det, fordi håpet er borte, de ser ingen framtid. Men det blir bare så utrolig trist for familien og barna som blir forlatt. Senere på kvelden besøker vi en liten familie med en toåring. Jenta strekker armene mot meg idet jeg trer inn i rommet. Jeg løfter henne opp, hun er barfot, skitten og klissete. De har jo ikke bad og vaskemuligheter i dette bygget. De er fattig! Idet vi vil forlate huset og den mørke kalde korridoren, kommer en gutt ut fra en annen dør. Vi kommer i prat. Han heter Karl, er 12 år og har akkurat flyttet hit til landsbygda med mor, fra Tallinn.
Vi inviterer ham til matlagekvelder og han stråler opp. Han forteller at mor er borte fra morgen til kveld, hun vasker og han er alene, ny og ensom. Han har heller ikke bad. Jeg forstår det da, at vi må lage bad i det store huset ved kirken. Der barna kan få seg en dusj. Da blir det lettere på skolen, og de får venner. Og nå er vi i gang, og det blir dagsenter også på landsbygda i Estland. Glede og jubel der nå. Det blir årets julegave til Saarde !

Vi kan ikke gjøre store ting. Bare små ting med stor kjærlighet!

Med ønske om en glad høst til deg, fra Solveig Bergsland
Email: solveigbergsland1957@gmail.com – Tlf: 90184791


Posted

in

by

Tags: