For første gang!

Skulle likt å vært der, på leiren vi i siste liten fikk organisert for barna på TabiaSentert. Korona satte en stopper for barna som var informert at de skulle få komme til Strandenga ved Lillehammer etter skoleslutt. Det var mye som ikke ble som planlagt denne våren. Vi valgte å holde en viss drift på senteret vårt. I flere uker ble det mat levert ut gjennom vinduet til de 30 barna som vanligvis ville ha vært etter skoletid og hatt samvær med voksne, og fått et godt varmt måltid, lek og aktiviteter. Nå ble det prat med avstand. Etterhvert som reglene løste seg opp litt, fikk flere barn komme inn for leksehjelp og tid med en arbeider. Flere barn fikk i denne perioden overta en brukt sykkel fra senteret. Disse hadde vi sendt ned i løpet av vinteren. Det var glede og se. Glade mødre også for at deres barn fikk en sykkel. En dag kom nyheten om at vi fikk disponere et leirsted ved sjøen. Så i disse dager er det leir for halve barneflokken fra senteret og den andre halve gruppen får full service på TabitaSenteret. Slik er våre arbeidere. Sparer seg ikke, men går inn i situasjonen med iver. De rapporterer at de har hatt flere bursdagsfeiringer, noe barna ikke har hatt før. Og for første gang har de sett sjøen. Badet i sjøen. Glitrende, barneøyne, hyl og rop av glede i den oppvarmede sjøen disse dagene. Og hestene…de fikk besøke en hestefarm i nærheten, og ri. For første gang! De hadde aldri sett en hest disse jentene og guttene som driver opp og ned de skitne gatene. Barna som ikke har foreldre med midler til å reise på ferie, ikke engang ta seg en halv time med tog inn til Riga som er hovedstaden. Nå har de hatt sin livs opplevelse ved sjøen, som en stor familie der nærvær av voksne har vært viktig for dem. De har blitt sett. Det er glede det! Skulle gjerne vært der sammen med dem, men jeg må glede med på avstand og er så stolt over å få være med å gjøre livet bedre for noen. Mor Teresa sa: Hvis et liv har pustet lettere fordi du har levd, så har du ikke levd forgjeves! Gled deg med oss!

Fortsatt god sommer til deg!

Med hilsen fra en glad og takknemlig Solveig Bergsland
Email: solveigbergslans1957@gmail.com
Telefon: 90184791


Posted

in

by

Tags: