Falsk mynt!

Når et barn får høre fra barnsben av at det er falsk mynt gjør det noe med selvtilliten. Verdiløs. Ikke god nok. Vår kulturminister fikk kjenne på kroppen hvordan det var å være falsk mynt. Det samme opplever barna vi jobber for. De er også stigmatisert som ikke noe verd, håpløse, umulige, udugelige og slemme.
Jeg fikk se noe vakkert her om dagen. Ute på jordet så jeg en hest som stod standhaftig midt i den brennende solen. I skyggen av hennes kropp lå føllet hennes og sov. I mors skygge. Under mors beskyttelse. Det var tatt vare på.
Slik ønsker vi i foreningen å være skygge for heten og noen ganger ta barna fram fra skyggen når det er mørke som truer. Takk for at du hjelper oss å gjøre dette.
I Saarde, på landsbygda i Estland, har vi i flere år støttet barn og fattige familier med mat og praktisk hjelp. Her har også mor fått stått i vår skygge for å svale seg litt. Ifjor vår fikk vi være med å dra en far ut fra skyggen. Han var blitt lam, konen prøvde å ta livet av ham med kullos da han var lenket til sengen. Datter på 12 ville ta sitt eget liv da det ble for mye vold fra mor. Men med hjelp og støtte fikk de nye muligheter. Det skal så lite til noen ganger, men vi må tåle å stå i brennende hete for å svale ned, eller i den kalde skyggen for å hjelpe dem som trenger oss.

Vi kan ikke gjøre store ting. Bare små ting med stor kjærlighet!

Gode vårdager til deg!

Med takknemlig hilsen fra Solveig Bergsland

Email: solveigbergsland1957@gmail.com
www.gatebarna.com eller TabitaSenterets venner på Facebook


Posted

in

by

Tags: