Livets harde realitet!

Vi har ventet på det lenge. Vi så det allerede for 4 år siden at mammaen til den 6 år gamle jenta ikke var frisk. Men da lå far døende i sengen på det lille rommet de leide i sosialblokken i Ogre. Da han døde fikk vi komme inn til mor og datter. Mor ble akutt sykere og i alle disse årene lå hun i sengen og strålte av glede når vi kom på besøk. Med nystekte vafler, med matposer, vi vasket leiligheten hennes, skiftet på sengen, støvsugde alle kakerlakker og andre uønskede husdyr, vi satt hos henne, fikk fatt i rullestol så hun på gode dager fikk komme ut i frisk luft. Og en søndag ble hun med i kirken. Dette satte hun stor pris på og hennes frykt for døden ble erstattet med et stort smil. Jenta gikk hvileløst rundt i korridorene, på gatene, deltok på senteret vårt og fikk noen gode dager hos familier i Norge. Fredag i forrige uke var jeg tilfeldigvis i Ogre med en gruppe nordmenn og fikk muligheten til å delta i begravelsen. En annen tradisjon der i landet enn i Norge. Åpen kiste i et lite steinkapell i skogen. Vi var alle med da lokket ble lagt på og fire sortkledde menn bar henne på skuldrene til hennes siste hvilested. Av alle ting begynte det å sludde ute og de fire mennene gravde ned kisten. Som en påminnelse om vonde dager denne 38 år gamle kvinnen hadde vært igjennom. Vi ble alle kalde inn til beinet. Men nå vet i alle fall datter hvor mamma er. Hun fikk være med på hele prosessen. Resten av dagen fikk jenta som nå er blitt 10 år, være med oss på TabitaSenteret og spise varm mat. Senere reiste vi på hotellet og koste oss i bassenget og tilbragte natta i god ren seng. Jenta vil få bo hos tante, gå på skole derfra og tilbringe ettermiddagene på dagsenteret. Jeg tenner igjen et lys for jentas framtid og håper hun finner en god vei for sitt liv.

Vi informerer om at NOGE sitt årsmøte blir på Mones feriesenter i Mandal. Lørdag 21.mars klokken 15.00

Vi kan ikke gjøre store ting. Bare små ting med stor kjærlighet!
Varm takknemlig hilsen fra
Solveig Bergsland Tlf: 90184791

www.gatebarna.com
E-post: solveigbergsland1957@gmail.com


Posted

in

by

Tags: