Ny høst, nye muligheter!

Når jeg tenker på nye muligheter tenker jeg idag på TabitaSententert vårt i Ogre/Latvia. Det er spenning i luften. Mye har skjedd i løpet av varme sommerdager. Et lokalt firma har ferdigstilt det etterlengtede store kjøkkenet. Nå er det kald tog varm vann der. Oppvaskmaskiner og komfyr, samt kjøleskap og fryser er på plass. Nå bare gleder vi oss til å ta det i bruk. Mudite har også foruten frivillige hender fått to fast ansatte damer til å støtte seg. En daglig leder som har den utdannelsen myndighetene krever og en ung dame som skal være litt assistent, prosjektleder, og legge opp gode dager for barna som bare tripper utenfor vinduene og venter på å få begynne. Foreløbig vil det ikke bli en betalt kokke på senteret. Det er det ikke økonomi til, men de voksne vil dele på oppgavene og i den grad det er mulig ha med seg barna på matlagingen. Å, det bruser inni meg.

Gategutten Sandris som jeg skrev om tidligere, har vært boende hjemme hos oss i Kilebygda i Skien siden 24.april i år. Han har hatt fire måneder med opplevelse av å bo i en familie. Vi har etter beste evne prøvet å være der for ham og gitt ham en følelse av å høre til. Nå ønsker han å reise til Ukraina for å hjelpe de fattige der. Ha matutdelinger i gatene, besøke og oppmuntre barn på barnehjem og delta i arbeid på et rehabilitetssenter for rusavhengige. Jeg er bare så stolt av den gutten. Når jeg ser ham gir det håp for så mange andre barn som er i den situasjonen han var i. Og at han nå vil bruke livet sitt til å hjelpe andre er så utrolig fint. Vi feirer hans 26 årsdag 26.september, så reiser han til Ukraina for tre måneder. Privat støtte gjør dette mulig for ham.

Behovet for å bli sett hørt og forstått er så stort i vår verden. Takk til deg for at du bryr deg!

Hilsen med ønske om en god høst for deg!
Fra en optimistisk og forhåpningsfull Solveig Bergsland Tlf: 90184791
email:solveigbergsland1957@gmail.com

Sandris på fisketur på Sula


Posted

in

by

Tags: