Kjøpe kjærlighet!

Vi vil alle bli sett, hørt og forstått. Det ligger liksom i oss fra vi er født. Spesielt merker vi det på barna som vi jobber med. Der er det mye savn. Jeg får ofte spørsmålet om det er så smart å ta barna fra sine sammenhenger og bringe dem til Norge. Til familier eller på leir om somrene.. Vi må hjelpe de der de er hevder noen. Jeg spurte en av jentene som var her i Juli på 8 dagers leir. Skulle jeg heller ha sendt deg penger så du kunne ha ferie i landet ditt. Undrende ser hun på meg med vanntro øyne over mitt spørsmål idet hun sier: “Jeg kan ikke kjøpe kjærlighet Solveig” Dere som vi møter her i Norge er så annerledes. Dere gir oss kjærlighet ved å arrangere utflukter, dere gir oss mat hver dag, dere hører på oss, dere gir oss gaver og dere deler med oss deres vakre natur. Der jeg bor er det så veldig annerledes. I gatene er folk nedstemte, de sliter med livene sine, vi blir ikke sett av de voksne. De har mer enn nok med sine hverdager. “Jeg personlig” fortsetter hun , har en mor som er alkoholiker. “I sommer” sier hun idet hun senker stemmen, nå i sommer satt jeg i det bråkete rommet sammen med henne, sur røyk fra sigaretter, høylydte voksne raver inn for å krangle med mor og sier noe stygt til meg før de går. Jeg er så lei av dette livet. I tre dager hadde vi ingenting å spise, jeg var så fortvilet. Her i Norge sover jeg godt, ser blide ansikter, og følelsene mine er gode. Dette kan jeg ikke få i Latvia for penger Solveig, vit det, vi kan ikke kjøpe kjærlighet!”
Leiren vi hadde for 13 jenter på ei hytte her ved Kilevannet der jeg bor var en god lang uke. Opplevelsene vil gjemmes som gode minner når hverdagen igjen melder seg. Noen fikk med penger hjem slik at vi kan vite at de i alle fall kan ha noe i magen resten av ferien.

Vi kan ikke gjøre store ting. Bare små ting med stor kjærlighet!

Glad sommer til deg!

Med varm hilsen fra Solveig Bergsland Tlf: 90184791
email:solveigbergsland1957@gmail.com


Posted

in

by

Tags: