Født med en gullskje i munnen!

Siste uken i juni tilbragte jeg sammen med 20 unge foreldre og deres 14 barn i buss til Latvia. Her var TabitaSenteret i Ogre vår base. Alle ville bidra med glede til befolkningen. Dette ble en meget vellykket teamtur og mye ble utrettet. En av garasjene på senteret fikk ny port. Her var barna med fedrene og snekret. En gruppe hadde hobbyarbeid, drama og gjennopplivningskurs på en leir i sentrum hvor 70 barn var samlet. Noen laget mat til 20 barn på dagsenteret og andre matet de hjemløse som rotet i søppeldunken etter mat. Fem driftige menn drog til et stort gammelt hus og pusset opp et bad til en familie. Med fliser, plater, sement og baderomsinnredning gitt fra Norge. De ville glede på denne måten. Alle på gruppen fikk være med på familiebesøk med store matposer. Vi fikk mye med oss fra Kiwi i Grimstad og noen ferskvarer ble kjøpt lokalt. Folket fra Iveland var enige om at vi i Norge var “født med en gullskje i munnen”. De fant utrolig stor glede av å bruke en uke av ferien sin til dette. Da vi skulle på sykebesøk den siste dagen var den kreftsyke moren i oppløsning. Datteren på 12 år ble tatt av politiet natta før, sammen med to andre jenter på samme alder. De ravet rundt i gatene påvirket av alkohol. Eldre voksne gutter gir dem vodka. Nå er jenta på et senter, og la oss inderlig håpe at den lille gutten ikke blir den som finner mor død i sengen. Hun er helt på det siste med sin kreft. Hun venter bare på døden nå. Her er det “klar deg selvprinsippet” som gjelder. I Norge ville vi vært på lindrende avdeling med god pleie.
En av dagene reiste hele bussfølget til Estland og til landsbyen Sarde. Her ble det Happy day for 60 barn og 20 voksne. Glade barn var i aktivitet hele dagen og gikk strålende hjem med store gode matposer om kvelden. Nye kontakter ble opprettet.

Vi kan ikke gjøre store ting. Bare små ting med stor kjærlighet!

Glad sommer til deg!

Med varm hilsen fra Solveig Bergsland Tlf: 90184791
email:solveigbergsland1957@gmail.com


Posted

in

by

Tags: