Visst skal våren komme

I vinterferien i slutten av februar reiste en buss full av konfirmanter og ungdom fra Skien og Arendal med ledere til Latvia og TabitaSenteret i Ogre. Uken var full av aktiviteter for barn og ulike gjøremål fra første dag. Vi hadde stor samling for hele familien allerede søndag kveld før vi installerte oss på det lille hotellet i nærheten. Mange fra Norge vet heldigvis ikke hva det vil si å vokse opp med ustabile voksne rundt seg. Ikke bare ustabile foreldre, mor og far, men i sosialblokkene er det lange korridorer med omlag 80 personer i 5 etasjer. Mye bråk og drikking og da hører det til at barna blir utsatt for vold. Som en jente sa: “Det var så trist å se at så mange av barna vi hadde med på svømming hadde blåmerker på kroppen.” Men aldri vil våre unge glemme gleden barna utstrålte ved å komme i bassenget på hotellet vårt. Direktøren stilte med gratis inngang, og en av dagene kom han og fikk omvisning på senteret og i sosialblokka. Det gjorde inntrykk. En mor med stor byll i ansiktet for en tann som var infisert. Nabodamen med tre barn som hadde tre små barn og uhelbredelig hissig kreftdiagnose og ikke hadde lenge igjen. Tre familier som vi hjelper fikk besøk og montert etasjeseng i rommet de bodde i. En familie på landsbygda fikk sagd og kappet opp mye ved og konfirmantene som var der fylte opp veen i det trekkfylte vedskjulet. De kom slitne, men glade tilbake til middag etter 4 timers hard innsats. Da vi spurte ungdommene på reisen hjem hva som satte sterkest igjen i minnet etter dagene i Ogre, var det entydig kontakten med barna som betydde mest. Mange klemmer ble delt ut, mange kontakter og vennskap ble knyttet. Og de vil tilbake neste år.
Det ble også mange tårer ved avskjed. En liten 8 år gammel jente klamret seg til foten til en av våre jenter og sa” jeg er så lei meg for pappa slår mamma og meg.” “Så stod vi der og gråt alle sammen forklarte konfirmanten, det var trist.”
Siste morgen var det plussgrader og flott soloppgang over Ogre og jeg ble så glad inni meg av det vakre synet. Og jeg tenkte, det skal bli en ny morgen for alle de vi jobber for og hjelper. Både små og store jenter og gutter! Takk for at du bryr deg!

Glad hilsen fra daglig leder Solveig Bergsland

Telefon 90184791 – Email: solveigbergsland1957@gmail.com
www.gatebarna.com og Tabitasenterets venner på facebook


Posted

in

by

Tags: