Om å se!

For nøyaktig et år siden på en av mine turer til Latvia i byen der vi har TabitaSenteret vårt så jeg en ungdom på 24år. Jeg fulgte min indre stemme, og tok kontakt med ham. “Vil du virkelig bruke livet ditt til rus og slåssing?” var spørsmålet mitt. I frykt for å få meg et slag var jeg parat til å løpe. Han var ikke helt stø der han stod med blodige knyttnever. Men den høye unge mannen møtte mine øyne og vi ble etter noen minutter enig om å ta ham med til Estland og et rehabiliteringsenter for rusavhengige. Til min store forskrekkelse møtte han opp neste dag og ble med bussen til Tallinn. Det var hans livs sjanse. De var etter ham samme morgen, svirebrødrene og ville ha penger eller de tok livet hans. Han var redd og skitten da vi tok ham med oss. Nå er han ferdig med rehabiliteringen som består i totalavhold uten medikament, bare med støttende kjærlige mennesker rundt seg som så han. I disse dager starter han et halvtårs studie på bibelskole. Vi gleder oss masse med ham. På Tabitasenteret er det noe som skjer hver dag. Mye må på plass og kjøkkenet er prioritet nå. Barna kommer på dagtid og får brød og annen aktivitet. Mødre kommer for samtale, matpose og klær. Og 1.oktober kommer 40 unge fra Songdalen for å bistå i arbeidet. De bruker høstferien sin på å se.
I Peeteli er det for mange barn som søker til dagsenteret. Alle vil bli sett. En dag kom to nye og jenta på 13 var livredd. Hun ville ikke hjem på kvelden for far hadde truet henne til å stjele bestemors visakort og tømme kontoen hennes og gi ham pengene. Noe hun gjorde. Nå var hun redd både far og bestemor. Å bli stått av henne eller bli drept av far. Enn så lenge er de trygge på senteret vårt. Barnevernet har saken nå fordi noen så,hørte, trodde på og handlet!

Takknemlig hilsen fra Solveig Bergsland

Tlf: 90184791
www.gatebarna.com
Email: solveigbergsland1957@gmail.com


Posted

in

by

Tags: