Høst!

Høst er skolestart og vi vet at der vi opererer er det mange barn som må møte til første skoledag med en slitt plastpose og bare noen få skoleting. I år gleder vi oss veldig over at både i Tallinn og i Ogre har det vært tilstelninger der barna har fått det de trenger for å møte opp på skolen med det sekken skal inneholde. Vi har fått støtte fra Lions Club til dette i mange år nå, så støtter vi i Noge resten slik at elevene også kan ha med seg den forventede blomsterkvasten til læreren.
Fra Peeteli er det 22 barn som har vært på leir i Norge og noen i familier. Og i tillegg har barna fått være på Saarema på det nye feriehuset der. Dyktige ledere bytter på å ta ansvar for gruppene.
På TabitaSenteret var det skrikende behov for å starte dagsenterdriften 1 måned før planlagt, omlag 30 barn bruker dette tilbudet nå. Her er vi i mangel på ledere og frivillige. I disse dager oppjusteres senteret med varmt vann og realisering av å få kjøkkenet på plass. Da vil det bli muligheter for å lage egen varm mat der. Barna deltar aktivt i denne virksomheten. De jobber side ved side med voksne, mødre er med og bidrar og det er flott å se og oppleve at det nytter. En ungdom fra Latvia som var sammen med meg på leir fortalte her om dagen at hun sov i soveposen hun fikk av meg i hele sommer slik at hun kunne huske de fine dagene vi hadde hatt sammen. Det er glede og høre slikt.

Ønsker deg en god høst.

Takknemlig hilsen fra Solveig Bergsland

Tlf: 90184791
www.gatebarna.com
Email: solveigbergsland1957@gmail.com


Posted

in

by

Tags: