Gi håp!

Hadde med meg en gruppe konfirmanter og voksne fra Skien til Latvia. De ville se arbeidet vi i Noge driver der og gjøre en jobb på Tabitasenteret, samt spre glede til barna. Det ble en festreise! 40 personer smeltet sammen i bussen, med et mål- gi håp!
På forhånd var det pakket matposer barna fikk med seg hjem etter aktivitetskvelder. Det ble knyttet vennskap mellom våre to land. Det gjorde inntrykk å gå i sosialblokka og banke på dører og gi små poser med matgaver til 100 familier. “De ble så glad” sa en av konfirmantene, “og da ble jeg så glad i hjertet mitt.” Personlig besøkte jeg “jenta mi”. Et rom, ikke vann. 16 m2 og her bodde storebror på 20 år, og mor. Far døde av kreft før jul, og det var lett å se at mor som lå sammenkrøpet i den ødelagte senga også var veldig syk nå. Vi bråbestemte oss å komme tilbake neste dag. Da ble det lille rommet vasket, de ødelagte sengene ble kastet ut og erstattet med etasjeseng og ny seng til mor. Det var en rørt mamma som etter fire timer fikk komme til rommet. Med nye gardiner, rent sengetøy, tulipaner og tente lys. Hun viste tommel opp. “Så myk og god seng, utbryter hun idet dynen blir lagt rundt henne. Etter to måneder hadde hun fått nytt på senga. Vi gledet oss med henne.
Allerede neste dag følte hun seg friskere. Men leversvikt etter et hardt liv er ikke til å spøke med selv om hun bare er 38 år.
Tabitasenteret fikk ett ansiktløft med maling på flere rom og i trappeoppgangen. Musikkrommet ble ferdig. Konfirmantene finansierte all oppussing og betalte turen selv. Hurra for dem!

Vi kan ikke gjøre store ting. Bare små ting med stor kjærlighet!

Hilsen fra Solveig Bergsland Tlf: 90184791 www.gatebarna.com
Email: solveigbergsland1957@gmail.com


Posted

in

by

Tags: