Ett skritt fram og to tilbake!

Av og til kjennes det slik. Du invisterer i et barn, bruker tid og krefter. Øser ut av din overflod, gir kjærlighet og oppmerksomhet og tror på håpet, og framtiden, så på en dag raser alt når du hører at barnet ditt som er blitt voksen, blitt far og fått seg jobb ikke makter mer. Døden inntreffer og alt er slutt for ham. Slik det var for en av våre gutter jeg har fulgt i 20 år. Nå hviler han. I graven. Det gir meg en påminnelse om at livet er skjørt, men vi må ikke gi opp. Da vil jeg heller fokusere på de det går godt for. Og det er mange. Vi må bare stå på. For to uker siden fikk jeg invitere og ta imot ei jente på 16 fra Tallinn. Ei jeg har kjent i 12 år. Nå var livet vanskelig. Kunne hun bo hos oss i Norge? Vi prøver. Klarer vi å holde rett fokus  sammen med henne? Vi gir ny mulighet. Kanskje skolen kan fullføres til neste år? Det er målet. Vi må bare stoppe opp litt. Ønsker å se henne som vinner av livets utfordringer og vanskeligheter. Ønsker å gi framtid og tro på en verden også for henne. At hun er velkommen til livet…slik vi andre er. Vi ble født i et av verdens rikeste land, med nettverk og systemer som fanger oss opp når livet går imot. Vi er verdifulle også med våre feil og utfordringer.
8. januar møtte jeg den store gutten som kom rett fra gata i Latvia. Til rehabilitering i Estland. Han stortrives, hjelper med matutdeling til fattige familier. Han som ikke var noe verd i sitt miljø er nå en stor ressurs i andre sitt nettverk. Noen brydde seg. Takk for at du bryr deg!
Årsmøtet for NOGE blir på Scandic Kristiansand Bystranda 3.mars kl.14.00. Si fra til meg hvis du ønsker å være med.
Vi kan ikke gjøre store ting. Bare små ting med stor kjærlighet!
Hilsen fra Solveig Bergsland   Tlf: 90184791 www.gatebarna.com
Email: solveigbergsland1957@gmail.com

Posted

in

by

Tags: