Glede og sorg

Gleder og sorger vandrer sammen…

…sa mor. Vi kan ikke bare ha gleder i livet. Men jeg må innrømme at det bruste i hjertet mitt da den lille gutten jeg skrev om i et tidligere brev ringte meg og sa: “Solveig, jeg vil gjerne se deg. Kan du besøke meg?” Han snakker bare norsk og forstår alle mine spørsmål. Han begynte på norsk skole for et år siden. Hans nye norske familie elsker ham. “Jeg har mange nye venner” sier han begeistret idet han ramser dem opp med navn. DET NYTTER. Det de sa var umulig ble en virkelighet. GLEDE!

SORGEN kom da jeg senere samme dag fikk høre om gutten vår på 12 år. Han som var hos naboen vår i hele sommer og som var i min bursdag i juni. Gutten som fisket sammen med min mann på Sula i høst måtte selv ringe til politiet og fortelle om mor og stefar som banket ham opp. Resultatet ble at politibilen kom og hentet ut både ham og lillebroren. De er nå i barnevernets varetekt. Håper de får bli der lenge og at de møter noen som ser hva de trenger. Så må jeg og vi trøste oss med at de begge to fikk masse kjærlighet den tiden vi kunne påvirke dem. De vet at noen er glad i dem i Norge.

Latvia: Det nye huset vi kjøpte i juli måned er nå vårt. Vi er en stor gruppe fra Songdalen frikirke som i høstferien reiser til Ogre og hjelper å male og å sette senteret i mer praktisk stand slik at vi så smått kan åpne det sårt etterlengtede dagsenteret.

Vi kan ikke gjøre store ting, bare små ting med stor kjærlighet!

 

Med ønske om en god høst til deg fra daglig leder
Solveig Bergsland Tlf: 90184791
www.gatebarna.com
Email: solveigbergsland1957@gmail.com


Posted

in

by

Tags: