Høst og utfordringer

Høsten er for full fart over oss. Jeg har vært en måned i Tallinn nå. Vil bli her i en måned til og hjelpe til med alle de utfordringene som står i kø her.
Vi har mer barn på dagsenteret nå enn noen gang før. Det er studietid etter et varmt måltid mat. Vi har to lærere og flere frivillige som hjelper de minste og de som må ha støtte. Skolen her overlater et stort ansvar til hjemmene. Vi vet at i hjemmene til våre barn er det ikke engang et bord å studere ved. Ikke ro til positiv tenking, bare mange problemer, sulten mage, og skrik og skrål, derfor driver barna til gata og lager klikker og gjenger der. De forstår hverandre.
Senteret vårt får i en uke nå besøk av Songdalen frikirke. De vil lage Happy evening, pusse opp i bakgården, renovere i flere leiligheter og være til glede og oppmuntring for store og små.
Daglig kommer barn på dagsenteret og spør om de kan få bo der også. De skriver selv søknad og informerer de foresatte at nå vil jeg bo på Peeteli sitt barnehjem.. Det blir nok fult i løpet av vinteren. I forrige uke var det 100 familier og fikk sin matpose, og jeg må bare si det skar meg i hjertet når jeg så alle de små barna, og så hvem som var foresatt. Jeg sier bare stakkars barn! Så må jeg prøve å ikke ta det personlig for da har jeg ikke krefter til å hjelpe. Vi har 16 barn på listen nå som får komme og feire jul hos en norsk familie, de kommer til Norge fra 21. – 28.12. GLEDE!

Vi kan ikke gjøre store ting, bare små ting med stor kjærlighet!
Og takk for at du bryr deg!
Solveig Bergsland
solveigbergsland1957@gmail.com
Tlf: 90184791
www.gatebarna.com


Posted

in

by

Tags: