September og skolestart!

Først av alt verdens beste nyhet! Gutten vi har skrevet om flere ganger nå, er adoptert til Norge og begynte i 3. klasse på Ålgård barneskole forrige mandag. GLEDE!

Den siste uken har jeg tilbragt i Estland. Lions medlemmer fra Norge har vært med til Tallinn og sett hva de har vært med på og er med og støtter. De fikk se slumområdene der barna nå forlengst er tatt ut fra. Vi besøkte barn i deres nye tilværelse, men dessverre er det mange som bare må være hjemløse eller bo i skitt og lort av hensyn til rusavhengige foreldre. Men vi tok ut barn, mødre og en bestemor som fikk velge gode matvarer som de ellers ikke har penger til. Det var en stor glede og se jubelen mellom butikkhyllene. En dag inviterte vi 111 barn som fikk skolesaker de trenger for skolestart og stor kake. 150 med mødrene. Denne utdelingen ble også sponset av Lions klubber i Norge. Dessverre er det mange barn som må gå med søsken eller kommer selv til senteret fordi foreldrene rett og slett ikke bryr seg. TRIST!
Men tristest var det å få høre om jenta som akkurat kom ut fra sykehuset fordi faren hadde stukket henne med en sprøyte. Mange tester er tatt og om måneder vil resultatet vise seg om han skadet henne for livet. Noen ganger blir jeg rett og slett oppgitt. En dag kom 150 -200 og fikk klær. Hele kirken var full klær i benkene. Forrige uke åpnet dagsenteret som idag teller omlag 30 barn. Så hver dag er det travelt her rundt kirken. 6 frivillige ungdommer skal være og hjelpe til i løpet av året, og det er bra, for vi sliter med å få gode arbeidere da lønna er minimal. Takk til dere som støtter driften av Peeteli sosialsenter. Det trengs enda!

Vi kan ikke gjøre store ting, bare små ting med stor kjærlighet!
Solveig Bergsland
solveigbergsland1957@gmail.com
Tlf: 90184791
www.gatebarna.com

 

 


Posted

in

by

Tags: