Det nytter!

Denne sommeren har jeg sett store resultater av hva det betyr for et barn å ha en norsk familie.Noen de kan komme til i ferier og kommunisere med i løpet av året når det er mulig. Jeg tok imot den første jentegruppen på 19 stk allerede 10.juni. De hadde 10 flotte dager på Risøya. Takket være Lions som betalte alt. Noen av barna fikk før eller etter dette reise til sine familier. Det var med stor glede og takknemlighet jeg i slutten av juli sanket barna sammen og fikk dem tilbake til Tallinn i tur og orden. De snakket i ett, fortalte og lo. Noen viste stolt fram bilder som var tatt i løpet av sommeren. Andre sa de gledet seg til jul,for da var de sikker på å få komme tilbake til venner og familien sin. Stille tårer og gråt ved avreise, tydelig tegn på at de er blitt fylt opp med mye kjærlighet. Når jeg ser og opplever dette, er det betaling for snart 20 år som aktiv i hjelpearbeidet i Estland.

Forrige dagen var jeg på matutdeling i en liten landsby. En liten tynn jente gav meg en spinkel klem idet hun mottok gaven fra meg. Så sier hun: “Jeg håper alt du gjør for barn skal lykkes!” Ikke alt lykkes, ikke alle forandrer seg, men mange barn får muligheten, og mange tar denne muligheten og lykkes. En av de minste gateguttene var 9 da jeg traff ham. Han giftet seg for en uke siden, og alt er vel og bra med ham. Han sier stolt om meg når han presenterer meg for andre: “Solveig har vært mer enn en mor for meg” Det nytter! Men jeg kan bare gjøre det jeg gjør fordi noen støtter meg i dette arbeidet, så jeg er evig takknemlig for mine støttespillere som trofast bidrar igjen og igjen.

Vi kan ikke gjøre store ting. Bare små ting med stor kjærlighet!

Fortsatt god sommer til deg fra daglig leder…takk for at du bryr deg!

Solveig Bergsland
solveigbergsland1957@gmail.com
Tlf: 90184791
www.gatebarna.com


Posted

in

by

Tags: