Den unge mannen jeg skrev om for en tid tilbake, han som vi møtte på gata i Latvia og tilbød opphold på et omsorgs senter i Estland er nå ferdig med både rehabilitering og et halvt års bibelskole. Dette er for ham en stor seier. Første gang i livet han har fullført noe. Gata, rus og slossing har vært hverdagen hans siden han var liten gutt. For en uke siden hentet jeg ham på flyplassen på Torp med norske flagg og gode klemmer. Fjeset var et eneste stort smil. Han har ventet lenge på å få komme til Norge. Det er det som har gitt håp i vanskelige dager, at noen ventet på ham og ville ha ham. Jeg spurte om det var noe han husket fra barndommen som han kunne tenke på med glede? Da kommer svaret resulutt..”det var de fem dagene om sommeren jeg kunne få komme på leir”. Bort fra ydmykelsen hjemme, bort fra utnytting og missbruk. Til et sted med kjærlighet og omsorg, der noen så ham og ville ham bare vel. Men det var så lenge mellom hver leir, et helt år til neste gang. Så var det gata igjen. Da vi satt her om kvelden og småpratet skjønte jeg hvor mange gutter og jenter vi har gitt nytt håp. Leir i Norge ble en ny start i livet, og Peeteli som oppfølgings senter resten av året. Noen bodde fast på barnehjemmet. Og jeg får treffe barna gjennom hele året og se at de har det bra. Og nå også i Ogre, barna kan få komme på TabitaSenteret i uka og ha det trygt og godt for noen timer, og vite at her er de ønsket og elsket for den de er. Nå er mitt ønske for den nye Sandris, han som ikke er gategutt lenger, at han skal få vokse seg sunn og sterk her hos oss i Skien for en tid, og at de vonde minnene skal drukne i gode og sunne opplevelser. At kroppen skal kunne brukes til å hogge ved, være i naturen og at Sandris skal få lære å omgåes mennesker uten den store frykten for at noen vil ham vondt. Og jeg gleder meg over at nok engang får jeg se og oppleve med egne øyne at det nytter.

Meg ønske om en god mai for deg og dine! Vi kan ikke gjøre store ting. Bare små ting med stor kjærlighet!

Takknemlig hilsen fra daglig leder Solveig Bergsland Telefon 90184791 Email: solveigbergsland1957@gmail.com
www.gatebarna.com og Tabitasenterets venner på facebook