Jeg fikk se det igjen for en uke siden. 10 ungdommer på 16 år fikk en tur fra Ogre i Latvia til Skien. Det er de eldste barna vi har hatt her i Norge. Det har aldri vært så vondt å sende barn tilbake til hjemlandet. Det har vært gråt, og savn, men ikke som dette jeg opplevde på søndag. De var så lei seg. De ville ikke tilbake. Og jeg forstår nå at større barn som er i den alderen forstår mer hvilken situasjon de er i enn barn fra 3-13 år. Men de måtte dra og tilbakemeldingene både fra de unge selv og de voksne lederne var utrolige. “Det var som en annen planet” “dere var som foreldre for oss” “dere så og hørte på oss” “vi fikk mat hver dag, hjemme er det kokt potet eller kokt makaroni og det er så kjedelig” sier jenta jeg snakket med på veg til butikken en dag. For oss var det en stor glede. Jeg vet ikke hvor mange senger jeg har redd opp de siste 21 år, hvor mange glade barneansikt jeg har vekket om morgenen eller kysset god natt om kvelden. Men det er utrolig mange hundre. Jeg sitter og kjenner på en utrolig stor glede og takknemlighet for jeg får bevis etter bevis på at det nytter. Jeg jobber iherdig med å få en av ungdommene ut av sin uutholdelige situasjon og til en forster familie i Ogre. Hun sendte meg melding igår kveld og takket for at hun nå hadde håp om å få et nytt liv. Mor har reist fra familien og i hele hennes liv har mor vært ustabil og foreldrene brukte pengene til alkohol og de måtte gå sultne.En annen ting jeg jobber med i disse dager er å få julefamilier til barn og ungdom. Jeg vet at det å få komme til en familie og få omsorg og kjærlighet forvandler noe i barna. Det forberedes også juleselskaper i alle prosjektene våre. Vi er så glad for at vi kan inviterer mange hundre barn og gi dem en smak av jul både flere steder i Estland og i Latvia. Jeg skal delta på fest i Ogre 7.desember og i Tallinn helgen før. Jeg håper du kjenner glede over å få være en bidragsyter til dette fantastiske barnearbeidet både i Tallinn og i Ogre.

Vi kan ikke gjøre store ting. Bare små ting med stor kjærlighet!

Gode vinterdager til deg fra en glad daglig leder og takk fra glade barn!

Solveig Bergsland Telefon 90184791
solveigbergsland1957@gmail.com
www.gatebarna.com og på “Tabitasenterets” venner på fb.