Skoleferien er allerede igang i Estland og Latvia. Tre lange måneder ligger foran barna våre. Mye sult og ensomhet venter. Det som oppmuntrer meg oppi alt dette er at fordi dere givere finnes og støtter foreningen, kan vi gjøre sommerdagene glade for utrolig mange barn. Fra Peeteli rapporteres det at 22 jenter skal på leir til Oslo og mange grupper med 20 barn skal gjennom hele sommeren veksle på å få komme til leirstedet som vi har på den store øya Saaremaa som ligger utenfor Estland.. Fra Tabitasenteret i Ogre hører vi at de har barn på senteret to dager i uken med forskjellige aktiviteter og utdeling av mat skjer kontinuerlig og når familiene er i behov. 200 familier står på våre lister. Skoleavslutninger krever finere klær og sko og her er det også mange som får hjelp til å skaffe det nødvendige. Ungdommer fra Norge reiser til våre prosjekter flere ganger i sommer og de vil underholde, være sammen med og dele tid, mat og opplevelser.
Jeg skal personlig reise til begge landene vi støtter. Mange barnefamilier skal besøkes og oppmuntres. Vi har da med oss matposer og hygieneartikler. Vi registrerer behov og gir håp. Det er viktig å være en venn, bekrefte og gi nytt mot i en ofte tom sommerhverdag.

Ei tenåringsjente fikk nye sterke briller og takker for at hun igjen kan se.
Unge alenemødre får startpakker når de skal på sykehuset. De kommer tomhendte og redde. På sykehuset får de ikke noe, så dette er et stort løft for dem. Sosialen strekker ikke til i disse landene. Godt vi finnes og at du er!

Vi kan ikke gjøre store ting. Bare små ting med stor kjærlighet!

Varm sommerhilsen fra Solveig Bergsland Tlf: 90184791 www.gatebarna.com
Email: solveigbergsland1957@gmail.com