Jeg mener at det er viktig å drømme, veldig viktig å ha forventniger og ekstremt viktig å ha håp. Hadde et lite møte med våre nye barn i Ogre/Latvia for litt siden. 21 spente barn fra 6 til 15 år satt rundt meg i ring. Jeg ville bli kjent. Mitt spørsmål var: “Hva er ditt julegaveønske?” Det ble tyst. Ønske? Ingen vits å ønske seg noe. En fikk det ikke likevel ble det hevdet. Oi, tenkte jeg. Her er det mye skuffelser i de små barnesinnene. Så var det en liten jente som sa: “Jeg ønsker meg en dukke”. Da var det noen andre småjenter som også svarte det samme. En av guttene kom på at han ønsket seg jo en spinner, og godteri. Så hadde de altså noen drømmer. De største guttene tøyset bort hele julegavedrømmen. De hadde sluttet å forvente! En dame kom på besøk og begynte å synge med barna. Ikke store engasjementet, men to jenter i 12 års alderen var ivrige. De sang en fin salme. Da alle forlot rommet gikk en Arthur på 13 år til damen og spurte om hun kunne synge den sangen bare med ham? Og der stod de for seg selv og sang. Festen var over, men ikke for ham. Han ville ha mer. Høre mer om framtid og håp. Ja endog til synge det. Han hadde nydelig stemme. Da mor kom ville han bare bli. En gnist av håp var tent i ham. Og grunnen: for et år siden Arthur låst inne med sine to brødre på 8 og 2 år. Et stort ansvar. Mor måtte jobbe. Og det ufattelig triste skjer at lillebror på 2 detter ut av vinduet i 5. etasje. Arthur kom ikke ut, bivånte alt styret fra vinduet høyt der oppe. Og fikk skylda for brorens død,,,han var ansvarlig! For en byrde! Det var utrolig å høre ham synge. Om tro, håp og kjærlighet. Jeg ønsker denne julen og gi tro og håp gjennom å gi kjærlighet.Det skal bli både dukker, gaver og goderi!

Takk for at du bryr deg!

Vi kan ikke gjøre store ting. Bare små ting med stor kjærlighet!

 

Med ønske om en glad jul til deg fra daglig leder
Solveig Bergsland Tlf: 90184791
www.gatebarna.com
Email: solveigbergsland1957@gmail.com