I høstferien dro Songdalen frikirke til Latvia og besøkte, pusset opp en leilighet og malte hele Tabitasenteret innvendig. Siste kvelden stod vi utenfor sosialblokkene og Sanders, en stor gutt kommer bort til oss fordi han kjente Tabita, ressursen vår. De to hadde for 11 år siden vært på leir sammen. Hun kjente hans historie. Tilstanden hans var trist. Han var ruset, tynn og sulten. Jeg drar ham litt til side og stiller noen spørsmål. ” Er det dette livet du ønsker deg?” Våre øyne møtes og jeg ser hjelpeløshet, fortvilelse og oppgitthet i øynene idet han sier. “Jeg har prøvd å ta livet mitt 5 ganger, men jeg våkner hver gang,” “Kanskje du heller skal velge livet da” prøver jeg meg. Jo, han vil jo det. Men hvordan? Jeg tar kontakt med mine forbindelser i Estland og de er villig til å ta ham inn. Neste dag drar bussen med 70 personer til Estland og han er med. Han blir vel mottatt og begynner på den vanskelige kampen om et rusfritt liv. Igår ringte jeg og de sier han er blitt “kokke” og får opplæring, veiedning, kjærlighet og forståelse. DET GÅR BRA! DET NYTTER! Men det er lettere å bygge barn enn å reparere voksne. Derfor gleder vi oss til å få et ressurs senter i Ogre/Latvia for de som nå er i høyrisikosonen for å havne i håpløse livs situasjoner.

Vi kan ikke gjøre store ting, bare små ting med stor kjærlighet!

 

Med ønske om en god dag til deg fra daglig leder
Solveig Bergsland Tlf: 90184791
www.gatebarna.com
Email: solveigbergsland1957@gmail.com