Jeg liker et aktivt liv der det er fart og gjerne litt spenning. Denne sommeren har vært det i så måte. To leirer har jeg fått være med på. Tilsammen 49 barn. Når vi er sammen tett på i ti dager kommer også historiene. Betroelser om vannskjødsel, vold og missbruk. Tomme kjøleskap og rusavhengige voksne som foresatte. Dette kunne ta hjertefreden fra oss innimellom. Den lille jenta på 7 år som ville hoppe ut av vinduet og bare løp til vannet for å hoppe uti og dø. Mor gav henne narkotiske stoffer. Vi var tre voksne for å holde henne til hun utslitt sovnet i armene til en trygg og god voksen.
Men det å se glade barneøyne, høre barnelatter, se barna kose seg med god mat, se at de springer og leker, og får ta del i aktiviteter som båtturer, kanoturer, fjelltur, fisketur, og gode samlinger med sang dans og gode historier. Det er GLEDE og en skjønner at det nytter. En av lederne ble enig med sin mann om å bli foster foreldre for en liten 6 åring, og igår var barnevernet og de skrev kontrakt. De andre tilfellene blir fulgt opp via sosialsenteret vårt, så får vi bare fortsette og se etter barn som trenger spesiell kjærlighet. Jeg sitter iallefall igjen med stor takk i hjertet for alle gode støttespillere slik at dette viktige arbeidet kan fortsette. Vi står på for de uønskede i Tallinn, og vi ønsker sakte men sikkert å bygge opp et tilsvarende senter i en landsby i Latvia der barna ikke har noe ly, de fortjener et dagtilbud der de kan finne håp og glede, bli sett, få mat, en dusj, rene klær og en voksen som kan lytte.

Vi kan ikke gjøre store ting, bare små ting med stor kjærlighet!

 

Med takknemlig hilsen fra Solveig Bergsland
Tlf: 90184791
www.gatebarna.com
Email: solveig@gatebarna.com